Alweer een jaar voorbij

Een jaar voorbij

Tsja. Nu is het weer Oudejaar 2021.

En wat een jaar is het geweest. Anders dan verwacht. We dachten dat het beter zou gaan met Covid, zeker in de zomer. En dat klopte ook wel, behalve dat die Delta wave weer roet in het eten gooide. Potjandrie. En dus gingen we maar op vakantie in Eigen Land, samen met een paar miljoen andere Nederlanders. Er was op een gegeven moment geen huisje meer te krijgen. Ja, voor 10.000 Euro per week. Maar ik ben geen oliesjeik. Dus dan maar naar bruisend Almere.

In Almere kon je al bezoeken afleggen aan het Floriade-terrein. Nou vind ik de Floriade best leuk, maar het was gedoe met vooraf boeken en zo. Dat is niet mijn ding. En het weer zat niet mee. Ik zag de bui al hangen. Ik ben professioneel wel eens eerder op een Floriade-terrein in wording geweest. Hartstikke leuk met mooi weer, maar heel wat minder leuk als de hemelsluizen enthousiast open gaan. Dus hebben we er maar van af gezien.

Wat ook niet leek te lukken, dat was de ontwikkeling van onze Tuinkalender. Daar heb ik al eerder uitgebreid in een blog over geschreven, dus dat ga ik hier niet herhalen. Maar wat een opluchting toen dat eindelijk lukte. Ha! Ondanks alle strubbelingen. Ook daarbij speelde Covid een rol: even bij elkaar komen om te overleggen was niet zo makkelijk, in 2021. Nieuwe filmpjes opnemen dus ook niet. Maar ook dit keer bleek: De aanhouder trekt uiteindelijk vaak toch aan het langste eind.

Maar 52 keer een blog schrijven: Het is me gelukt (met af en toe de ‘zweep’ van Jose: ‘Els! Denk je nog aan je blog?.’). Het aantal mensen dat het blog leest is ook gestaag aan het groeien, en dat is leuk, want het blog is gratis en openbaar. Natuurlijk schrijven we het ook met het doel om meer bekend te worden bij mogelijke klanten, maar het staat op de site en is gratis. Vind je het leuk om te lezen, geneer je niet! Als je iets terug wil doen, vertel dan andere mensen over het blog.

Of geef een keer een reactie. We hebben dit jaar voor het eerst af en toe een reactie gekregen op ons blog. Dat is enorm leuk! NIETS is leuker voor een schrijver dan een teken dat je schrijfwerk aandachtig gelezen is.

En voor 2022? Hebben we plannen?

De blogs gaan door. Onderwerpen genoeg om ook in 2022 elke week een blogje over te schrijven, dus dat ga ik doen, samen met José.

Een bezoek aan de Floriade staat wel op mijn (privé) verlanglijst voor 2022. Hopelijk gaat dat lukken. De Nederlandse ontwerpen voor de kleinere tuin waren de afgelopen twee keer Niet Mijn Ding: Strakke lijnen, weinig soorten, veel verharding en nauwelijks een bloemetje te ontdekken. Maar… De laatste keer begon daar verandering in te komen, met prairietuinen en zo. Dus ik ben nieuwsgierig. De buitenlandse tuinen zijn doorgaans erg de moeite waard.

De tuinkalender blijven we gestaag uitbreiden. Van de pilotgroep hebben we al opmerkingen en vragen gekregen, zodat we de Tuinkalender ook nog wat beter kunnen stroomlijnen. Plannen voor nieuwe cursussen zijn er ook – hou de site en de Facebookpagina in de gaten!

Snoeiwebinars blijven we geven, zeker de komende tijd. Er is veel belangstelling voor en de deelnemers zijn enthousiast. Bovendien lijkt het erop dat we de eerste weken nog in lockdown zitten.

Maar eerst vanavond het jaar uitluiden. Met oliebollen en appelflappen.

Morgen is het 2022. Een nieuw jaar. Dan kunnen we weer opnieuw beginnen met onze goede voornemens over de tuin waar te maken. Net als vorig jaar misschien. En het jaar ervoor. Maar dat geeft niet, eens gaat het wel lukken. Ik ga er in 2022 in ieder geval voor.

Jij toch ook?
Je kunt starten met ons  webinar Snoeien.
Die wordt gegeven op woensdag 12 januari en donderdag 13 januari.

Meer van weten ?>>klik dan hier>>

Facebook
Pinterest

2 Reacties op “Alweer een jaar voorbij

 1. Allereerst de Beste Wensen voor 2022. Wij wensen jullie veel plezier met de groene vingers.
  Het is geweldig om te lezen wat jullie zoal doen en doorgeven. Maar helaas wij hebben geen groene vingers en ook geen tuin.
  Op 6 hoog alleen een balkon met duivenpinnen, want duiven hebben wij hier genoeg. Maar met die pinnen vinden ze het niet leuk om op ons balkon te komen.
  Heel veel succes en de groeten ons .

  1. Beste Agnes.

   Dank voor de beste wensen en fijn om te lezen dat je zoveel plezier beleeft aan onze blogs! Dat je geen groene vingers hebt geeft bij ons niet: de site is bedoeld om ze te laten ‘groeien’. Maar groene vingers laten groeien zonder tuin – dat is lastig! 😉
   Die duivenpinnen helpen wel, inderdaad.
   Blijf lekker genieten van mijn stukjes (we hebben onderwerpen genoeg) en veel leesplezier!
   En niet te vergeten: de allerbeste wensen terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *