Goede voornemens

Alweer een jaar voorbij en wat een jaar! Een jaar van deels gedwongen thuiszitten en dus aandacht voor de tuin. Totdat iedereen gevaccineerd is, zullen we van dat thuiszitten nog wel een beetje last hebben. En dus hebben we nog zeker enkele maanden ruim de tijd voor de tuin.

Het is het seizoen van de Goede Voornemens. Nou zijn Goede Voornemens een beetje uit de mode. ‘Waarom zou je goede voornemens hebben? Je houdt je er toch niet aan.’

Maar dat is dus niet waar. Bij 30% van de mensen die Goede Voornemens maken, blijken enkele van die Goede Voornemens toch uitgevoerd te worden. Dat is beter dan bij de mensen die wel iets willen, maar die geen Goede Voornemens maken. Die voeren doorgaans 0% uit van wat ze willen, maar wat ze tot nu toe niet van de grond hebben gekregen.

En het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Je kunt wel zeggen: Het is me dit jaar wéér niet gelukt om te stoppen met roken. Je kunt ook zeggen: Ik heb dit jaar toch maar wel 6 weken van de 52 niet gerookt. Is toch beter dan 0 van de 52 weken.

Met tuinvoornemens heb je nog meer eer van je werk. Stel je nou eens voor, je komt er maar niet aan toe om in je tuin te snoeien en het is aardig uit de hand gelopen. Als je je nu voorneemt om 6 struiken dit jaar wel te snoeien en je doet er 2, dan heb je die 2 struiken tenminste wel gesnoeid. En ondanks dat je die andere vier niet gesnoeid hebt, blijf je een fijn gevoel houden als je die 2 struiken ziet. En dat blijft het hele jaar!

Ik zal het nog sterker vertellen. Als je die 2 struiken hebt gesnoeid, dan kan het zomaar eens gebeuren, dat je je kwaad maakt en struik nummer 3 op een onverwachte dag toch gaat snoeien. Want omdat je twee struiken gesnoeid hebt, ben je over een drempel heen. Een drempel in je hoofd. En zo zet je een belangrijke stap in de richting van goed tuinieren. Door die goede voornemens.

En mijn goede voornemens? Ik heb er nogal wat. Maar ik ga nu eerst beginnen om die bollen in de tuin te zetten. Wéér vergeten om te doen in november. Maar planten in januari is toch beter dan helemaal niet geplant.

En nou maar hopen dat het niet ineens hard gaat vriezen.

En heb je het goede voornemen om nu echt iets aan die tuin van je te gaan doen, maar je weet niet hoe, geef je dan op voor het gratis Webinar Snoeien.

Facebook
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *